Udruga maloljetnih dragovoljaca podupire zahtjev za moratorijem na dvojezičnost


Predsjednik Josipović susreo se s članovima Udruge maloljetnih dragovoljaca u Vukvaru 17.11.2012. (Foto: FAH)

VUKOVAR, 20. siječnja 2013. - Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Hrvatske (UMDDRH) u potpunosti podržava Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara i zahtjeve Stožera upućene Vladi Republike Hrvatske uz uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, priopćeno je iz te udruge.

"Vukovar je simbol stradanja i obrane cijele Hrvatske, a svi oni koji su u obrani Vukovara i domovine izgubili živote, koji su nakon okupacije mučki ubijani po ratištima, iako su nevidljivi, i oni su stanovnici Vukovara, a njima je pravo na život, pravo na glas, pravo na izjašnjavanje i pravo na stvaranje novih života oduzeto od onih koji su svoju ideologiju promovirali i provodili pod zastavama s mrtvačkim glavama i porukama ispisanima na ćirilici", navode.

Također ističu kako se ne protive pravima niti jedne nacionalne manjine na njegovanje tradicije i kulture, vjerskih običaja i drugih sadržaja i aktivnosti koji nisu vrijeđanje ili ponižavanje onih koji su stvarali Hrvatsku, a posebno onih koji su nakon stradanja i progona imali snage vratiti se u Vukovar.

"Međutim, ne možemo prihvatiti slijepo provođenje ustavnih odredbi koje je moguće preispitati, dugoročno odgoditi, promijeniti ili ne primjeniti, a sa ciljem sprječavanja novih podjela i sukoba, vrijeđanja osjećaja hrvatskog naroda, branitelja i stradalnika i unazađivnja dugogodišnjih procesa uspostave mira i dijaloga", navodi se u priopćenju.

Stožer za obnovu hrvatskog Vukovara, koji su osnovali hrvatski branitelji, bivši logoraši, ratni invalidi i stradalnici Domovinskog rata koji žive u Vukovaru, protivi se uvođenju dvojezičnosti u Grad Vukovara te je od Vlade zatražio uvođenje 50-godišnjeg moratorija na uvođenje dvojezičnosti. U oragnaizaciji Stožera, za 2. veljače najavljen je prosvjedni skup u Vukovaru.

(Hina) xzdra yjn

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura