HSP AS: potpora Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara


HSP dr. Ante Starčević

ZAGREB, 22. siječnja 2013. - HSP dr. Ante Stračević uputio je danas pismo potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, koji su osnovali hrvatski branitelji, bivši logoraši, ratni invalidi i stradalnici Domovinskog rata, nezadovoljni najavom uvođenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu upotrebu na vukovarskom području.

Dajemo punu potporu osnivanju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, njihovu proglasu i aktivnostima koje provode u svrhu zaustavljanja nasilnog uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, kao i održavanju mirnoga prosvjeda, najavljenog za 2. veljače u Vukovaru, stoji u pismu.

Kako najavljuju, na mirni prosvjed odazvat će se deseci autobusa njihovih članova iz cijele Hrvatske, brojno članstvo i dužnosnici s područja Slavonije i Baranje, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara. U znak potpore daljnjim aktivnostima i zajedničkom cilju prosvjedu će se, kažu, pridružiti cjelokupno vodstvo HSP-a AS na čelu sa predsjednicom stranke i saborskom zastupnicom Ružom Tomašić.

Stranka smatra da je popis stanovništva 2011. godine na području Vukovara i prigradskih naselja proveden na netransparentan i dvojben način. Stoga traži da se prije uvođenja dvojezičnosti provede Zakon o popisu birača jer bi se tek tada stekao uvid u činjenice i stvarnu brojnost srpske zajednice u Vukovaru.

(Hina) pp/xvl yln

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura