VukoWar: Vesna Bosanac i Marija Boban, još nije vrijeme za dvojezičnost


dr. Vesna Bosanac i dr. Marija Boban (Foto: A. Lovrić)

Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski smatra kako još nije vrijeme za uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru jer je ovo grad koji je iznio najveći teret Domovinskog rata, u kojem je stradalo najviše ljudi i mnogi stanovnici još uvijek traže svoje najmilije.

– Svjesni smo kakve bi posljedice za ulazak Hrvatske u EU mogao imati naš apel o uvođenju moratorija na dvojezičnost, ali jednostavno ovo je tema koja izaziva previše emocija. Upravo zbog specifičnosti grada Vukovara nitko u Hrvatskoj ne može ostati ravnodušan na žrtvu ovog grada i zato upućujem apel Vladi RH na primjenu zakona o dvojezičnosti sve dok žrtve ne budu pronađene i dok god njihovi krvnici ne plate za ono što su učinili – poručila je iz Vukovara Marija Boban, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

Na tiskovnoj konferenciji govorila je i dr. Vesna Bosanac koja je istaknula da su svi stanovnici Vukovara oboljeli od PTSP-a, ne samo Hrvati već i Srbi koji su ovdje zatečeni po povratku nakon mirne reintegracije. Ona je mišljenja da se problem uvođenja dvojezičnosti može riješiti na isti način kao i moratorij na služenje Hrvatskoe vojske pripadnika srpske nacionalne manjine, javlja Hrvatski radio Vukovar.

Nakon konferencije u Vukovaru članice Zajednice obišli su spomen obilježja stradanja u Domovinskom ratu.

Piše: Amalija Lovrić

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura