HSP dr. Ante Starčević peticijom protiv dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru


HSP dr. Ante Starčević

ZAGREB, 30. siječnja 2013. - HSP dr. Ante Starčević izvijestio je danas kako su u Vukovaru prikupili 4.343 potpisa kojim traže saborsku raspravu za odgodu uvođenja srpskog jezika i ćirilice na području toga grada u predstojećih deset godina, a potpise će, kako su najavili, predati predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki.

„Popis stanovništva ne pokazuje pravu sliku Vukovara jer nekoliko tisuća pripadnika srpske manjine živi u Srbiji, a jednom mjesečno dolaze po mirovine i dječje doplatke“, rekao je predsjednik vukovarske podružnice stranke Marijan Pavliček na konferenciji za novinare simboličnog naziva 'Pet do 12' u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Gradskog vijeća Vukovara u ostavci Tomislav Džanak rekao je kako je ostavku na to mjesto podnio jer ne želi biti onaj koji će dopustiti da pod njegovom ingerencijom ćirilica uđe u Vukovar.

Popis stanovništva iz 2011. ne pokazuje stvarnu nacionalnu strukturu stanovništva u tom gradu te treba provesti reviziju popisa, rekao je Džanak dodavši kako u ime potpisnika peticije treba žurno provesti Zakon o registru birača, koji nalaže da se iz registra brišu oni koji nemaju valjanu osobnu iskaznicu.

„Nismo protiv ćirilice tamo gdje rata nije bilo, već protiv ćirilice u Vukovaru, jer u tom gradu ima previše otvorenih problema“, poručila je predsjednica stranke Ruža Tomašić dodavši kako traže saborsku raspravu o ćirilici jer se jedino tako može do mirnog suživota.

U slučaju nasilnog provođenja ćirilice bit će odgovorni premijer Zoran Milanović, ministar uprave Arsen Bauk i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, poručili su HSP-ovci.

(Hina) xkt ynpav

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura