Prosvjed u Vukovaru: Nećemo ćirilicu, ratne rane su svježe - 25 tisuća ljudi (FOTOGALERIJA)


Prosvjed u Vukovaru 2. veljače 2013 - Nećemo ćirilicu, ratne rane su svježe

Vukovar, 2. veljače 2013. - Prosvjedni skup "Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici", u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, počeo je u subotu u 12.05 na parkiralištu hotela "Dunav" i prolazi bez ijednog incidenta.

Pater Ante Perković otvarajući skup ćirilicu je nazvao "znakom nastavka agresije i ekspanzije na ove prostore". Tomislav Josić, organizator skupa i načelnik Stožera za obranu Vukovara osvrnuo se na izjavu ministra Arsena Bauka koji je prosvjed u Vukovaru nazvao antihrvatskim skupom.

- Ovo je itekako hrvatski skup. Sve i svi ovdje su Hrvati iz cijele Hrvatske - rekao je Josić i dodao da u organizaciji skupa sudjeluju 22 udruge iz Vukovara te da na binu zabranu pristupa imaju svi političari.

- Premda nas neki pokušavaju povezati s određenim političkim strankama, jamčim vam da kod nas nema politike i da nismo ničiji politički igrači - zaključio je Josić.

U potpuno ispunjenom prostoru parkirališta između hotela Dunav i restorana Dunavska golubica, prosvjedni skup prolazi bez ijednog incidenta.

S okolnih zgrada dominiraju transparenti "Nije ovo Srbija" i "Zar su se za ovo naši očevi borili", dok velik broj prosvjednika nosi prigodne poruke poput 'Danas Vukovar, sutra Glina', 'Branitelji za Vukovar, političari za Вуковар', 'Pobjeda u ratu, poraz u miru' ili 'Za Vukovar smo pali, političari nas izdali, Vukovar im dali'.

U mnoštvu su svoje mjesto našli političari među kojima su Ruža Tomašić, Josip Đakić, Ivan Vekić, Pero Mlinarić i Ljubo Ćesić Rojs.

Trenutno u Vukovaru nastupaju KUD-ovi.

Od ranog jutra počeli su se okupljati u gradu na Dunavu građani iz cijele Hrvatske prema procjeni orgaizatora očekuje se 25 tisuća ljudi.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura