Prosvjed protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru - INCIDENT nema veze s prosvjedom (VIDEO)


Provjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru (Foto: FaH/ ik)

Sa prosvjednog skupa "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilci" održanog ispred hotela Dunav nedaleko gradskog središta, od Vlade je zatraženo da posluša glas Vukovaraca i odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti.

Predsjednik stožera Tomislav Josić kazao je kako je stožer jučer podnio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te očekuje da Vlada odustane od njegove primjene do očitovanja Ustavnog suda.

U zahtjevima državnim vlastima, koje je Josić pročitao praćen burnim odobravanjem okupljenih koji su u Vukovar došli iz svih krajeva Hrvatske, zatraženo je i poduzimanje svih radnji na otkrivanju i procesuiranju ratnih zločina i zločinaca poglavito onih prijava koji godinama stoje u ladicama DORH-a, te da se u Hrvatskom saboru održi rasprava o provedbi Ustavnog zakona, a kojoj bi nazočni bili i članovi stožera.

Prosvjedi u Zagrebu i Šibeniku

S istim povodom prosvjedi su organizirani i u Zagrebu i u Šibeniku. U Zagrebu se okupilo oko pedeset građana predvođenih ratnim veteranima s Trnja koji su nosili transparent Zapamtite Vukovar. U Šibeniku pak - dvostruko više prosvjednika. Ako ne možete zaustaviti - barem odgodite uvođenje ćirilice u Vukovaru - poručili su šibenski čelnici braniteljskih udruga

Iz PU Vukovarsko – srijemske naglasili su da je skup protekao mirno te da nisu evidentirani nikakvi sukobi niti incidenti.

Skup je službeno odjavljen u 14.40 sati, a incident u Borovu dogodio se u 15.15 sati. Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU, potvrdio je incident ali i rekao da se on ne može dovesti u vezu sa održanim prosvjedom.


HRT: Dnevnik, 2. veljače 2013.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura