Organizatori prosvjeda u Vukovaru: Na redu je Zagreb gdje očekujemo 500 tisuća ljudi!


Potporu protiv ćirilice u Vukovaru došli su dati iz svih krajeva Hrvatske i BiH - Prosvjed u Vukovaru 2. veljače 2013

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, organizatora prosvjednog skupa protiv uvođenja dovjezičnosti u Gradu Vukovaru, na kojem se okupilo oko 20.000 prosvjednika, Tomislav Josić izrazio je na konferenciji za novinare, zadovoljstvo što je skup protekao bez ijednog incidenta.

Ujedno je najavio u travnju održavanje novog prosvjednog skupa u Zagrebu rekavši kako će na zagrebačkom prosvjedu biti još glasniji za ostvarenje svojih ciljeva, jer će do tada mobilizirati svih 500 tisuća hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji i prijatelja kako bi ih podržali u traženju da se u Vukovar ne uvede dvojezičnost.

"Cilj ovih aktivnosti je osigurati saborsku raspravu i na koncu odluku kojom će se Vukovar izuzeti iz odredbi Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina u dijelu koji se tiče uvođenja dvojezičnosti", poručio je Josić.

Na prosvjednom skupu, održanom simbolično u 12,05 sati na parkiralištu ispred hotela "Dunav" Vladi, Hrvatskom saboru i vukovarskim gradskim vlastima upućen je niz zahtjeva među kojima i da se zaustave sve radnje oko provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u znak poštovanja prema žrtvi Vukovara, da se o Ustavnom zakonu pokrene javna rasprava u Hrvatskom saboru, da državne institucije provjere sva prebivališta i boravišta u Vukovaru te javno objave popisnice s popisa stanovništva, kao i da se procesuiraju ratni zločini.

Od Vlade je zatraženo da "posluša" glas Vukovaraca i odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti, a premijeru Zoranu Milanoviću je poručeno da "ne testira i ne izaziva vukovarske branitelje".

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura