Radin: predsjednik je težište želio staviti na poštivanje zakona, a ne mijenjanje


Furio Radin - Predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik (Foto: FaH/ Dario GRZELJ/ ik)

ZAGREB, 3. veljače 2013. - Predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik Furio Radin izjavio je danas kako je uvjeren da je predsjednik Ivo Josipović u svojoj izjavi o ustavnom zakonu o pravima manjina težište želio staviti na dio rečenice koja se odnosi na poštivanje zakona, a ne na dio o njegovu mijenjanju.

"Poznavajući odnos predsjednika Josipovića prema manjinama i svijetu koji se zasniva na legalnosti, siguran sam da je htio reći da se zakon treba poštivati", rekao je Radin Hini.

Predsjednik Josipović danas je komentirao jučerašnji prosvjed gdje je 20.000 ljudi prosvjedovalo protiv uvođenja ćirilice i dvojezičnosti u Vukovaru i zatražilo da se odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u tom gradu. "Ja očekujem od stranaka u Hrvatskoj, posebice od onih koji su sudjelovale u vladama da građanima objasne koja je važnost poštivanja ustavnog zakona, a ako se zakon ne želi poštivati, onda ga se mora mijenjati", rekao je Josipović.

Komentirajući tu izjavu Radin je istaknuo kako je nezamisliva situacija u kojoj se ne poštuju doneseni zakoni.

"Dok se zakon ne promijeni, treba ga poštivati", rekao je saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac pak smatra da se Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina ne može mijenjati jer je sastavni dio hrvatskih međunarodnih obaveza.

"Hrvatska je te obveze preuzela u vrijeme međunarodnog priznanja i pristupanja međunarodnim institucijama. Ne može se jedan zakon prihvaćati na međunarodnom, a osporavati na domaćem planu te izvan Hrvatske stvarati slika da se poštuju prava nacionalnih manjina, a ovdje ih gaziti", rekao je Pupovac Hini komentirajući Josipovićevu izjavu.

(Hina) xln yln

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura