Širenje mržnje: 'Četiri C' na mjestu masovne grobnice u Lovasu


Spomen-obilježje masovne grobnice na farmi Lovas (Foto: Branimir Bradarić/VLM)

Na crnom mramornom spomeniku ispisano je više puta četiri C. Na ovome mjestu 2001. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila.
Protekle noći nepoznati počinitelj, ili više njih, ispisao je bijelim sprejem grafite po spomen-obilježju masovne grobnice na farmi Lovas, na izlazu iz Borova Sela prema Dalju.

Na crnom mramornom spomeniku ispisano je više puta četiri C. Na ovome mjestu 2001. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila. Bijelim sprejem ispisana je i tabla Turističke zajednice Vukovara koja obavještava putnike da u gradu mogu posjetiti Dvorac Eltz i Gradski muzej kao i Arheološki park i muzej na Vučedolu. Na tabli je ispisano ćirilicom Bukobap i ponovno četiri C.

Najnoviji čin vandalizma oštro je osudilo Ministarstvo branitelja RH.

– Oskvrnuće ovog spomenika predstavlja najnižu uvredu svim žrtvama ratnih zločina u Domovinskom ratu, članovima njihovih obitelji, ali i građanima Republike Hrvatske. Ministarstvo čvrsto vjeruje da će počinitelj ovog vandalizma, kojim se na najgnusniji mogući način pokušalo omalovažiti nevine žrtve ratnih zločina, biti uskoro pronađen i izveden pred lice pravde – priopćeno je iz ministarstva.

Piše: Branimir Bradarić/VLM

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura