Odgođeno postavljanje ćiriličnih natpisa: Ne krećite u Vukovar!


Branitelji i Stožer čuvaju ulaz u Vukovar

Zbunjenost je izazvala informacija koja je stigla iz redova policije oko ponoći - interventna policija navodno je trebala biti poslana iz Zagreba u Vukovar. Ta informacija demantirana je ujutro oko šest sati - stigla JE zapovijed da se obustavi slanje interventnih jedinica u 'grad heroj'.

Svježe informacije iz Vukovara govore - postavljanje dvojezičnih natpisa na ulaze u grad je odgođeno. Sa središnjeg vukovarskog trga gdje se okupilo stotinjak Vukovaraca nam se javio član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Damir Maduna.

Konačna informacija je da od toga nema ništa. To je informacija za danas, a da li će tako biti sutra ili prekosutra, to ne znamo - kaže Maduna. On vjeruje kako je postavljanje natpisa odgođeno pod pritiskom javnosti i zbog aktivnosti Stožera.

Pritisak javnosti je kulminirao tijekom jučerašnjeg dana i naše press konferencije. Vi ste informaciju prvi objavili. Ali da nismo reagirali, to bi se danas radilo - kaže Maduna.

Podsjetimo, u utorak smo pisali kako je odlučeno da će dvojezični natpisi biti postavljeni u srijedu. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je dežuranje dobrovoljaca na ulazima u grad. U utorak u Stožeru su dobili dojavu da je postavljanje tabli odgođeno. No, zbunjenost je izazvala informacija koja je stigla iz redova policije oko ponoći - interventna policija navodno je trebala biti poslana iz Zagreba u Vukovar. Ta informacija demantirana je ujutro oko šest sati - stigla je zapovijed da se obustavi slanje interventnih jedinica u 'grad heroj'.

Izvor: Dnevno.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura