Evo dokaza da su u Vukovaru i dalje prijavljeni ratni zločinci; zar zbog njih da se uvodi ćirilica?!


Ćirilićni natpisi na hrvatskim kućama u Vukovaru

Srpski ratni zločinac u bijegu uredno je prijavljen u kući u vlasništvu države. Istu tu kuću država je dala na korištenje hrvatskoj obitelji. Kako je moguće da su dvije obitelji prijavljene na toj adresi?

Takvih je kuća u Vukovaru jako puno, a država ne želi uvesti reda i srediti popis stanovništva kojim bi se, kako to tvrde u Stožeru za obranu Vukovara, dokazalo da u Vukovaru živi manje od 33 posto građana srpske nacionalnosti te da je stoga sva rasprava oko uvođenja ćirilice poptuno bespredmetna.

Osuđeni ratni zločinac uredno je prijavljen na adresi u Vukovaru iako ondje već godinama ne živi, a od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dobio je policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Riječ je o Radi Ivkoviću koji je na Županijskom sudu u Osijeku osuđen na pet i pol godina zatvora zbog silovanja koje je počinio u jesen 1991., ali kaznu nije odslužio jer je pobjegao, pretpostavlja se, u Srbiju. Taj isti Rade Ivković uredno je i dan danas prijavljen na adresi Solidarnost 37 u Vukovaru u kući koju je kupio APN odnosno Agencija za pravni prometi i posredovanje nekretninama i dao je na korištenje jednoj mladoj hrvatskoj obitelji.

Vukovarski branitelji s kojima smo razgovarali kažu da je slučaj Rade Ivkovića samo jedan od brojnih sličnih slučajeva.

- APN je kupio kuće od građana srpske nacionalnosti, dakle, te su kuće u vlasništvu države, a na istim tim adresama i dalje su prijavljeni ti građani koji već odavno ne žive u Vukovaru. Oni čak uredno ostvaruju razna prava, poput prava na dopunsko zdravstveno osiguranje ili pravo na naknadu za nezaposlene osobe - ispričao je za Dnevno.hr jedan vukovarski branitelj koji živi u kući koju je kupio od APN-a. U trenutku kad je kuću kupio na toj adresi i dalje je bio prijavljen stari vlasnik srpske nacionalnosti.

- Ja sam otišao na policiju i prijavio da taj čovjek više ne živi na toj adresi. S tim da sam ja to uočio na vrijeme jer u Vukovaru živim od 1998. To se tada još moglo napraviti, ali ne znam kakva je trenutno situacija budući da ima jako puno slučajeva da su na istoj adresi prijavljeni i novi i stari vlasnici - kaže taj Vukovarac. Kao dokaz da je to tako dobili smo i Rješenje o pravu na novčanu naknadu koju je građanka srpske nacionalnosti dobila na vukovarsku adresu na kojoj od 2003. živi jedna hrvatska obitelj. Iako smo u posjedu tog rješenja, nećemo ga objavljivati dok ne dobijemo službeni odgovor i obrazloženje od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, budući da je riječ o djevojci rođenoj 1987. godine koja je u vrijeme Domovinskog rata bila maleno dijete.

No, u ovom kao i u brojnim drugim slučajevima, osnovno je pitanje kako je moguće da se ljudi koji su odavno prodali svoje kuće i odselili u Srbiju i dalje vode kao građani Vukovara te tko je dozvolio da oni i dalje budu prijavljeni na adresama kuća u vlasništvu države. Na to pitanje trenutno nismo mogli dobiti odgovor od nadležnih organa budući da je vikend, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Osnovno pitanje koje se ovdje, dakle, postavlja, je koliko građana srpske nacionalnosti živi u Vukovaru te da li se zbog osuđenih ratnih zločinaca kao što je Rade Ivković, koji je pobjegao u Srbiju kako u Hrvatskoj ne bi služio zatvorsku kaznu, u Vukovaru mora uvesti ćirilica? Vukovarci okupljeni u Stožeru za obranu Vukovara tvrde upravo to da u Vukovaru ne živi 33 posto građana srpske nacionalnosti već je njihov postotak puno manji, a upravo država koja bi trebala uvesti reda, to ne čini. U čije ime, dakle, hrvatska Vlada uvodi ćirilicu u Vukovar?

*** U dokumetu koji se nalazi u prilogu, možete jasno vidjeti kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje daje besplatno dopunsko osiguranje osuđenom ratnom zločincu iz Vukovra koji je još vijek uredno prijavljen na adresi u Vukovaru. ***

Izvor: Dnevno.hr

Braniteljski portal

PrilogSize
rade_ivkovic.pdf1.09 MB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura