Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na prosvjedu ispred gradskog poglavarstva u Vukovaru (VIDEO)


Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Dvjestotinjak članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prosvjedovalo je ispred zgrade Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru zahtijevajući od članova Vijeća, čija je sjednica počela u 10 sati, da izmjenama Statuta Grada onemoguće uvođenje dvojezičnosti u Vukovar.

Kako je još prije sjednice novinarima rekao predsjednik Stožera Tomislav Josić, Klub vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića u Gradskom vijeću predložit će na sjednici amandman na izmjene članka 61. Statuta Grada Vukovara, u smislu da se zbog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata, Grad Vukovar u cijelosti smatra mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama, te da se kao takav u cijelosti izuzme od odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

'Ovim amandmanom želi se iz postojećeg članka 61. u cijelosti ukloniti stavak koji omogućava uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara', naveo je Josić.

U članku 61. Statuta Grada Vukovara navodi se kako 'u skladu s odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i ovoga Statuta, pripadnici srpske nacionalne manjine imaju pravo slobodne uporabe srpskog jezika i ćiriličnog pisma u društvenom i javnom životu, te u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara'. (Z.P. / I.D. / Hina)

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura