Zadarska policija obrađuje nove prijave protiv lažnih branitelja


Registar branitelja - web

Zadarska policija ovih je dana zaprimila nove prijave protiv lažnih branitelja s područja naše županije. Nedavno smo, naime, objavili kako ih je dosad zaprimila ukupno pet, no glasnogovornik PU zadarske Elis
Žodan kaže nam kako pristižu nove prijave:

- Moglo bi se reći da prijave dolaze jednim određenim ritmom, a mi ih onda dalje prosljeđujemo odjelima, zavisno od toga što je u njima naznačeno, odnosno za što je osoba prijavljena. Tako u ovom trenutku više naših odsjeka obrađuje te prijave - kaže nam Žodan.

Policija detalje iz prijava, naravno, ne otkriva jer ipak je, kako i on napominje, riječ samo o prijavama čije navode tek treba dokazati. Stoga treba vidjeti u koliko će se zaprimljenih slučajeva doista utvrditi da je riječ o onima koji su zlouporabili status branitelja Domovinskog rata i iskoristili povlastice što ih on pruža.

Iz ovih se prijava, naime, vidi da je nedavno objavljeni Registar branitelja i dalje noćna mora mnogim „lažnjacima“ i da im oni koji znaju za njihov slučaj neće dati mira. O tome kazuje i ovaj podatak iz Policijske uprave zadarske o sve većem broju zaprimljenih prijava, ali i nevjerojatna brojka od preko 10.000 prijava građana protiv lažnih branitelja.

No, pravi će problem nastati onda kada istraga utvrdi da su neke od ovih prijava bile opravdane i slučaj proslijedi na daljnju obradu u Županijsko državno odvjetništvo. Obzirom da je lažiranje ratnog puta kazneno djelo, protiv takvih bi osoba bila podignuta optužnica, a onda bi i njihovo ime izišlo u javnost. I to je ono čega se najviše plaše „lažnjaci“, naravno, uz činjenicu da bi izgubili sve privilegije.

Izvor: Voxportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura