Mimohod postrojbi nastavlja 20. obljetnicu VRA Maslenica


Zadar: Mimohod postrojbi s 148 ratnih zastava postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu (Foto: ezadar.hr)

U ponedjeljak, 21. siječnja, u Zadru se nastavlja program obilježavanja 20. obljetnice vojno redarstvene operacije Maslenica.
U 9 sati sa Branimirove obale kreće mimohod postrojbi s 148 ratnih zastava postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu uz pratnju orkestra HV-a. Mimohod će proći preko mosta prema Narodnom trgu te Kalelargom do katedrale Svete Stošije, te preko Foruma natrag do crkve Svetog Šime gdje će u 10 sati biti služena Sveta misa.

U 11,15 sati održat će se program ''Maslenica '93''. u Kneževoj palači, koja će obuhvatiti niz događanja. U Kneževim krletkama očekuje nas ''Ratna priča'' - izložba crteža i skica generala Franje Feldija, potom predstavljanje knjige ''Samostalni vod umjetnika'', T. M. Bilosnića.

Na prvom katu Kneževe palače održat će se izložba fotografija nastalih tijekom Domovinskog rata na prostoru Zadarske županije (fotografije iz fundusa Narodnog muzeja Zadar, autora Pavuše Vežića, Željka Maričića, Željka Karavide, Arifa Ključanina, Zvonka Kucelina i iz fotoarhiva vojnih i policijskih postrojbi), uz nastup klape Sv. Juraj.

Tijekom izložbe u Kneževoj palači će biti izložene ratne zastave koje su sudjelovale u operaciji Maslenica.

U 13 sati gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić u nazočnosti obitelji Šarlija, predstavnika Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i sugrađana, upriličit će svečano preimenovanje Bihaćke ulice u Ulicu Borka Šarlije - Kese, hrvatskog branitelja.

U 13.00 sati u Kazalištu lutaka Zadar najavljena je izložba ''Maslenica '93. u radovima učenika'' - izložba radova i projekta kreativne radionice Trans-medijalnog pripovijedanja o Maslenici '93 i predavanje Ante Nazora, ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Političke prilike u Hrvatskoj uoči operacije Maslenica.

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" sa gostima predstaviti će monografiju u Gradskoj loži u Zadru s početkom u 18 sati.

Autor: ezadar.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura