Maslenica u fokusu novih generacija


Maslenica u fokusu novih generacija

Zadarska županija organizirala je natječaj za likovne i literarne radove učenika u sklopu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije ''Malenica''. Najbolji radovi izloženi su u predvorju Kazališta lutaka Zadar.

Zahvalu novim generacijama, djeci koja su o ovoj povijesnom događaju slušala od svojih očeva, učitelja, uputio je zadarski župan, Stipe Zrilić.

'Osim 20. obljetnice Malenice ove godine obilježavamo i 20 godina od nastanka Zadarske županije. Dakle, godina 1993. bila je izuzetno važna, a u vojnom smislu i izuzetno teška godina za nas. Ono što vi, koji se tada još niste ni rodili, morate znate jest da bez žrtve onih koji su za nas bili spremni dati i svoj život mi danas ne bismo imali svoju slobodu'', kazao je Zrilić.

U sklopu otvorenja izložbe učenica Emanuela Kero pročitala je svoj nagrađeni rad ''U spomen braniteljima" .

U drugom dijelu programa predstavljen je projekt Transmedia Maslenica.

Riječ je se o prvoj kreativnoj radionici trans - medijalnog pripovijedanja za srednjoškolce u suradnji sa Zadarskom županijom. Krajnji cilj projekta je pokrenuti kontinuirani arhiv na temu ''Maslenica", koji bi bio platforma za prikupljanje i razmjenu fotografija, snimki, glazbe, priča.

Tijekom dva kreativna vikenda 13 polaznika radionice upoznalo je Maslenicu, te su snimali, intervjuirali, bilježili i na kraju osmislili WEB platformu koja će se i dalje nadopunjavati. Voditelj projekta, Sergej Stanojkovski, istaknuo je kako je ovaj način pristupa tematici atraktivan mladima.

Nagrađeni u natječaju kao i sudionici projekta Transmedia Maslenica, zajedno sa svojim mentorima, nagrađeni su prigodnim nagradama te su im uručene zahvalnice.

Autor: Iva Pejković /eZadar

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura