Ministar Kotromanović: Drago mi je što je general Gotovina na čelu svih nas kao i '93.


general Ante Gotovina i ministar obrane Ante Kotromanović tijekom svečane akademije u zadarskome HNK. (Foto: FaH/ ua)

ZADAR, 22. siječnja 2013. - Ministar obrane Ante Kotromanović, nakon današnje svečane akademije u povodu 20. godišnjice operacije "Maslenica '93", izrazio je zadovoljstvo što je na svečanosti bio i general Ante Gotovina, jedan od zapovjednika te operacije koji, kako je rekao, kao slobodan čovjek može biti na čelu svih nas kao i '93. godine.

"Drago mi je da smo danas svi skupa ovdje i drago mi je da je general Gotovina tu kao slobodan čovjek koji može biti na čelu svih nas kao i '93. godine", rekao je novinarima ministar Kotromanović nakon svečane akademije održane danas u Zadru u povodu obilježavanja Maslenice.

General Gotovina, na pitanje novinara kako je doživio poruke državnih čelnika na današnjoj svečanoj akademiji u Zadru, odgovorio je da su mu se svidjeli njihovi govori jer su, kako se rekao, "usmjereni k budućnosti".

General Gotovina također je rekao kako mu je drago što je danas mogao susresti mnoge branitelje s kojima je sudjelovao u operaciji Maslenici 1993. godine.

Po riječima ministra Kotomanovića, vojno-redarstvena operacija 'Maslenica '93' bila je iznimno važna jer je za vrijeme 'Maslenice '93' oslobodođena i HE Peruća, a rušenje njezine brane bio je strašan zločin".

"Ovo je za sve nas koji smo bili pripadnici Hrvatske vojske emotivan trenutak", rekao je ministar Kotromanović nakon svečane akademije u povodu 20. obljetnice operacije "Maslenica '93".

Na današnjoj svečanosti u Zadru bili su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

(Hina) xpgas yvkn

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura