Zaprimljeno 30 prijava protiv lažnih branitelja


Registar branitelja - web

Zadar, 3. veljače 2013. - Nevjerojatna je brojka da je ovih dana za čak 20.000 branitelja otkriveno da su status stekli na sumnjiv način te se za njih upravo utvrđuje način na koji su dospjeli u Registar branitelja obzirom da je njihova dokumentacija o ratnom putu sumnjiva.

Nije stoga čudno što i u zadarsku policiju i dalje dolaze nove prijave protiv „lažnjaka“, pa ih je sada ukupno, kaže nam glasnogovornik Elis Žodan, oko tridesetak.

Kada smo, naime, nedavno pisali o prijavama protiv lažnih branitelja bilo ih je tek šest. Bilo je to svega nekoliko dana nakon objave Registra, ali policijske uprave odmah su počele dobivati prijave. I ne samo one, prijave su stizale direktno i na Ministarstvo branitelja jer su neki mislili da će istraga u takvim slučajevima ići brže.

No, to ne može ići tim putem, već kako su nam nedavno rekli i u Ministarstvu obrane, oni takve prijave opet prosljeđuju policijskim upravama. One ih obrađuju i utvrdi li se da su osnovane, prijavu šalje nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Upravo stoga zanimalo nas je koliko je zapravo prijava dosad zadarska policija podnijela odvjetništvu protiv lažnih branitelja obzirom da je od objave Registra prošlo više od mjesec dana.

Registar je, naime, ministar obrane Predrag Matić, svečano objavio 19. prosinca prošle godine i istoga dana Ministarstvo je zaprimalo dojave o lažnim braniteljima. No, postupak utvrđivanja lažnog statusa, odnosno odbacivanje prijave ako je neosnovana, ipak traje prilično dugo i podizanja optužnica još nema. Glasnogovornik Policijske uprave zadarske, Elis Žodan, pojašnjava nam zašto je to tako:

- Još niti jedan slučaj nije rezultirao prijavom jer obrada ide sporo obzirom da moramo raditi provjere u drugim institucijama, što zahtijeva dosta vremena - kaže Žodan.

Autor: Marina Vlakić - VOX TJEDNIK

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura