Predsjednik Odbora za veterane podnosi ustavnu tužbu protiv objave Registra branitelja


Registar branitelja - Imena za vječnost

HDZ je prikupio trećinu potpisa saborskih zastupnika te će Ustavnom sudu uputiti zahtjev za preispitivanjem ustavnosti objave registra branitelja. Potvrdio je to novinarima HDZ-ov Josip Đakić dodajući kako očekuje da će ustavna tužba polučiti određene rezultate.

Kao predsjednik Odbora za veterane kaže da učestalo prima dopise branitelja koji govore o problemima s kojima se susreću nakon objave registra, no nije želio o konkretnimm slučajevima. Nije zabrinut ni zbog činjenice da neki predmeti čekaju duže vrijeme dok ne dođu na dnevni red Ustavnog suda.

- Neki postupci traju dugo a neki su kratki, pa tako ćemo mi imati prostora da kao zastupnici apeliramo na Ustavni sud da požuri s odlukama jer je riječ o vrlo škakljivoj temi koja nekim ljudima sigurno zagorčava život - rekao je Đakić.

Bivši ministar branitelja Tomislav Ivić ponovio je kako je HDZ otpočetka navodio da Ustav RH jamči zaštitu podataka svih građana, što je objavom registra prekršeno. Uvjeren je da će Ustavni sud donijeti odluku kako je objava registra protuustavna.

- Možete misliti u kakvoj su situaciji branitelji koji žive u susjednim državama a čiji je ratni put objavljen - zaključio je Ivić.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura