Sinj - Peruća - Vrlika


POZIV PRIPADNICIMA RATNE POSTROJBE 2.BOJNE 4.GARDIJSKE BR. "HRVATSKI ANĐELI" .

2. Bojna. 4. Gardijske Brigade

Pozivaju se svi pripadnici ratne postrojbe 2.bojne 4. gardijske Brigade na radni sastanak udruge „Hrvatski Anđeli“ i sudjeluju u izboru novog vodstva iste koji će se održati u utorak. 19. 03. 2013. godine u gradskoj vjećnici u Sinju u 17. sati.


Udruge branitelja Sinja i cetinske krajine za hrvatski Vukovr

2.Bojna 4.Brigade-Sinj

Izvješćujemo Vas da je dana 06.03.2013.g. održan sastanak udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Sinja, s ciljem osnivanja Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.


Pronađen je smrtno stradali hrvatski alpinist na Kamešnici

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) (Foto: Ivica Semren)

Smrtno stradali alpinist bio je u skupini od četiri hrvatska alpinista koje je jučer, tijekom zimskog uspona na Kamešnicu zahvatila velika snježna lavina. Lavina je počela na samom grebenu Kamešnice i spustila se u dužinu od jednog kilometra i širini od oko 150 metara.


HGSS nastavlja potragu za alpinistom na Kamešnici

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) (Foto: Ivica Semren)

SPLIT, 23. veljače 2013. (Hina) - Šezdeset pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) još traga za alpinistom nestalim u lavini na Kamešnici, a okupljaju se novi timovi spašavatelja koji će se rano ujutro pridružiti u potrazi, izvijestio je HGSS.


Generali Gotovina i Markač će postati počasni Sinjani i alkari

general Ante gotovina i suborci na obilježavanju akcije Peruća

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Sinj uputila je Odboru za javna priznanja Grada Sinja i VAD-u očitovanje na Inicijativu za proglašenje generala Ante Gotovine počasnim članom VAD-a i počasnim građaninom Grada Sinja.


Braniteljski portal na 20. obljetnici akcije Peruća (FOTO-VIDEO)

Predsjednik Josipović na polaže vijenac na HE - Peruča

Braniteljski portal svjedočio je i 20-oj obljetnici vojne akcije HE - Peruća- Kompletan događaj smo zabilježili i možete ga pogledati u priloženim foto i video zapisima. B.P.


PERUĆA:Vojna akcija koja je spasila Cetinsku krajinu od velike katastrofe (FOTO - VIDEO)

Obilježavanje 20. obljetnice akcije "Peruća" (Foto: Braniteljski portal)

Akcija Peruća je bila logičan nastavak operacije Maslenica jer je postojala realna opasnost za cijeli cetinski kraj da su oni ostvarili ono što su bili naumili. Hvala Bogu, to se nije dogodilo i naše postrojbe su preuzele kontrolu nad prostorom HE Peruča, i tada je to značilo siguran život makar u onim (ratnim) okolnostima, kazao je danas, povodom dvadesete obljetnice operacije Peruća, general Hrvatske vojske Ante Gotovina.


Ministar Kotromanović: trebamo proglašavati heroje Domovinskog rata

Ministar Obrane Ante Kotromanović na obilježavanju 20. obljetnice akcije Peruća (Foto: MORH)

PERUČA, 27. siječnja 2013. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas, nakon svečanosti obilježavanja 20. obljetnice vojne akcije oslobađanja Hidroelektrane Peruča, da treba proglašavati heroje Domovinskog rata.


Obilježavanje 20. godišnjica vojne akcije Peruća (VIDEO)

Polaganje vijenaca na Perući (Foto: FaH/ Mario STRMOTIĆ /ds)

Peruća, 27. siječnja 2013. - Danas je obilježena 20. obljetnica akcije Peruća u kojoj su pripadnici HV oslobodili naselja Satrić, Potravlje, Maljkovo, Bitelić, Zasiok, Vučipolje i Dabar te branu Peruća koju su srpski agresori neposredno prije toga minirali.


Gotovina: oslobađanje HE Peruča je nastavak operacije Maslenica '93.

general Ante Gotovina tijekom obilježavanja obljetnice (Foto: FaH/ Mario STRMOTIĆ /ds)

PERUČA, 27. siječnja 2013. - General Ante Gotovina izjavio je danas novinarima kako se osjećao odlično na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice hrvatske vojne akcije, kojom su 27. i 28. siječnja 1993. pripadnici Hrvatske vojske oslobodili Hidroelektranu Peruča i spriječili namjeru agresorskih srpskih paravojnih postrojba da njenim rušenjem stvore veliki vodeni val iz Peručkog jezera koji bi izazvao katastrofu u slijevu rijeke Cetine.


Gotovina: Akcija Peruča je bila logičan nastavak operacije Maslenica

General Gotovina na obilježavanju 20. obljetnice akcije Peruča

"Akcija Peruča je bila logičan nastavak operacije Maslenica jer je postojala realna opasnost za cijeli cetinski kraj da su oni ostvarili ono što su bili naumili. Hvala Bogu, to se nije dogodilo i naše postrojbe su preuzele kontrolu nad prostorom HE Peruča, i tada je to značilo siguran život makar u onim (ratnim) okolnostima"

Operacija Peruća

Operacija Peruća izvedena je od 27. do 28. siječnja 1993. godine i izvedena je kao neplanirana. Tijekom operacije Maslenica, pobunjeni Srbi su kao odmazdu za oslobađanje Maslenice minirali branu Peruća.

Zahvaljujući britanskom UNPROFOR-cu Marku Nicholasu Grayu, koji je pustio vodu kroz pomoćne kanale, brana nije popustila, a hrvatske su snage odmah nakon detonacije krenule u oslobađanje brane. Nakon oslobođenja brane, brana je zatrpavana i osiguravana kako nebi došlo do proboja koji bi ispustio vodeni val od 460 milijuna prostornih metara vode koji bi potopio sva naselja koja se nalaze nizvodno uz rijeku Cetinu. U operaciji je oslobođena brana Peruća i okolna naselja oko nje u površini od 140 četvornih kilometara.

JNA i paravojne srpske postrojbe minirali branu Peruča


Sinj: Molitveni susret hrvatskih branitelja


Braniteljski portal: Molitveni susret branitelja u Sinju

Petar Malbaša - vojnik s kamerom


Povezane vijesti

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura