Škabrnja


Križ u Škabrnji u čast poginulim braniteljima (VIDEO)

Križ u Škabrnji (suhozid)

Škabrnja, 23. ožujka 2013. - Na Ražovljevoj glavici iznad Škabrnje izgrađen je veliki križ u suhozidu u znak sjećanja i zahvalnosti poginulim braniteljima.


Završeno obilježavanje 21. godišnjice stradanja Škabrnje

Mimohod "DA SE NE ZABORAVI" Benkovac-Nadin-Škabrnja

NADIN/ŠKABRNJA, 19. studenog 2012. - Mimohodom Benkovac-Nadin-Škabrnja, polaganjem vijenaca poginulim civilima i braniteljima u Nadinu te na spomen-obilježju masovne grobnice u Škabrnji završeno je trodnevno obilježavanje 21. godišnjice stradanja Škabrnje.


Sjećanje na žrtvu Škabrnje (FOTO-VIDEO)

Sjećanje na žrtvu Škabrnje

Škabrnja, 18. studeni 2012. - Svojih žrtava iz Domovinskog rata sjećaju se Škabrnjani, a došli su i mladi Vukovarci djeca poginulih. Središnja komemoracija obilježavanja 21. obljetnice stradanja tog mjesta održala se na Trgu Franje Tuđmana.


Kotromanović u Škabrnji- Ovdje su goloruki išli na tenkove

Ovdje su goloruki išli na tenkove - Kotromanović u Škabrnji

ŠKABRNJA, 18. studenog 2012. - Na središnjoj komemorativnoj svečanosti u Škabrnji na Trgu Franje Tuđmana, ministar obrane Ante Kotromanović je podsjetivši na zločin u tom mjestu 18. studenoga 1991., rekao kako su u tom mjestu goloruki išli na tenkove, no da je na sreću u Zborno područje Split došao Ante Gotovina te nije dugo trebalo čekati na "Maselnicu" i "Oluju".


Documenta i udruge traže učinkovitije utvrđivanje odgovornosti počinitelja zločina u Vukovaru i Škabrnji

Documenta

ZAGREB, 18. studenog 2012. - Iz Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava te Građanskog odbora za ljudska prava (Goljp) danas su u povodu 21. godišnjice stradanja Vukovara i Škabrnje istaknuli kako treba učiniti više i bolje na utvrđivanju kaznene odgovornosti počinitelja zločina.


Škabrnja se sjeća svojih žrtava

Škabrnja se sjeća svojih žrtava (FaH/ ds)

ŠKABRNJA, 18. studenog 2012. - Polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje masovne grobnice i okupljanjem izaslanstava u Škabrnji je počelo obilježavanje obljetnice stradanja tog ravnokotarskog mjesta u kojem je prvog danas srpske agresije 18. studenoga 1991. ubijeno 28 civila i 15 branitelja.


Dan prisjećanja na stradanja Škabrnje

Dan prisjećanja na stradanja Škabrnje

Polaganjem vijenaca na spomen obilježju masovne grobnice kod osnovne škole, u Škabrnji će započeti današnje obilježavanje 21 godine od strašnog masakra u kojem je ubijeno 43 civila i 15 branitelja.


Okrenimo se budućnosti, ali ne zaboravimo prošlost

Okrenimo se budućnosti, ali ne zaboravimo prošlost (Mimohod škabrnjskim žrtvama)

Ne zaboravite suze, mladost pokošenu, krv prolivenu, patnje našeg naroda NE ZABORAVITE Vukovar, Škabrnju ...


Počinje obilježavanje 21. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu

Škabrnja se priprema za obilježavanje još jedne tužne obljetnice Foto:A.Vidas

ZADAR, 17. studenog 2012. - Kolonom sjećanja koja će danas poslijepodne proći Škabrnjom počinje trodnevno obilježavanje 21. godišnjice stradanja toga mjesta u Domovinskom ratu, a Škabrnjani će se prisjetiti mještana i branitelja, ubijenih i poginulih u velikosrpskoj agresiji koja je na to ravnokotarsko selo počela u rano jutro 18. studenoga 1991.


Obilježavanje 21. godišnjice stradanja Škabrnje i Vukovara "MIMOHOD SVJETLOSTI I SJEĆANJA"

UP SG SOD "D.T.-GAVRAN"

UP SG SOD "D.T.-GAVRAN" u suradnji sa OŠ Zadarski otoci Zadar, Udrugom HVIDR-a Zadar te Udrugom "Žene u Domovinskom ratu – Zadar", pozivaju građane da i ove godine u Vukovarskoj ulici na Bilom Brigu 17. studenog 2012. godine sa početkom u 18 sati u miru i dostojanstvu zapale svijeću i pomole se za sve žrtve Škabrnje i Vukovara.


"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR" obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje u gradu Zagrebu

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje u gradu Zagrebu

Hrvatski Branitelji, organizirani u Klub veterana 148. br. HV, u suradnji sa ostalim udrugama iz grada Zagreba, već niz godina, organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje u Zagrebu pod sloganom: "I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR".


Mimohod "DA SE NE ZABORAVI" Benkovac-Nadin-Škabrnja

Mimohod "DA SE NE ZABORAVI" Benkovac-Nadin-Škabrnja

UHDDR ogranak Benkovac organizira 19. studenog 2012 (ponedjeljak) mimohod Benkovac-Nadin-Škabrnja "Da se ne zaboravi" sa početkom u 08.00 sati na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Benkovcu.
Želimo dostojanstveno obilježiti 21. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila u Nadinu.


Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju (Benedikt)

Hrvatska udruga Benedikt obilježit će 21. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji organizacijom manifestacije pod nazivom „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“.


Miljanić: Žele li predstavnici Srba doći u Škrbrnju, najprije moraju kleknuti, zatražiti oprost i priznati krivnju

Marko Miljanić -  prvi zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja

Predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj mogli bi ove godine sudjelovati na obilježavanju godišnjice vukovarske tragedije. Dopredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, SDSS-a, Milorad Pupovac, potvrdio je kako o tome već neko vrijeme pregovaraju s ministrom branitelja Predragom Matićem.


Srbi se žele u koloni pokloniti škabrnjskim žrtvama

Srbi se žele u koloni pokloniti škabrnjskim žrtvama

Želim se 18. studenog, zajedno s kolegama i srpskim građanima s područja Vukovara, priključiti koloni sjećanja na žrtve Hrvata.


U studenom početak gradnje Memorijalnog centra

U studenom početak gradnje Memorijalnog centra

ŠKABRNJA Škara se sastao s ministrima Kotromanovićem i Matićem


Humanitarni malonogometni turnir veterana

Humanitarni malonogometni turnir veteranaZahvalnica svima koji su se odazvali pozivu na sudjelovanje na humanitarnom turniru veterana u Gračacu 7. srpnja 2012. za pomoć teško bolesnom dragovoljcu Domovinskog rata Goranu Bertolu.

Kada se hrvatski navijači slože, u Škabrnji dječje igralište nikne!

Kada se hrvatski navijači slože, u Škabrnji dječje igralište nikne!U humanitarnoj akciji "Hrvatski navijači Škabrnji" prikupljeno je točno 65,037.50 kuna

Srednjoškolci iz Drniša u posjeti Škabrnji

Srednjoškolci iz Drniša u posjeti Škabrnji Učenici gimnazijskog, ekonomskog i elektrotehničkog usmjerenja drniške Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš prošlog vikenda posjetili su Škabrnju, gdje su položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježju masovne grobnice, te kod Središnjeg Križa u spomen na sve stradale žrtve u Domovinskom ratu.

Josipović: Domovina se nalazi pred izazovom da našoj djeci i unucima osiguramo dobar život (FOTO)

Josipović: Domovina se nalazi pred izazovom da našoj djeci i unucima osiguramo dobar životBoraviti na Ražovljevoj glavici, boraviti u herojskoj Škabrnji gdje su vaši prijatelji i sugrađani, rođaci, očevi i sinovi dali svoj život, je prigoda kada tuga prevladava nad svim drugim osjećajima, kazao je predsjednik Josipović

Svijeća za sve žrtve - Škabrnja i Vukovar - Da se ne zaboravi


Škabrnja i Vukovar - Da se ne zaboravi

20. obljetnica stradanja ŠkabrnjeVOX TV, 18. studeni 2011.

Fotogalerija 19. obljetnica


ŠkabrnjaU nazočnosti najviših državnih dužnosnika s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem i predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor na čelu, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Škabrnji održana je središnja komemoracijska svečanost u povodu 19. godišnjice stradanja Škabrnje.

Škabrnja nakon 19. godinaHRT: Škabrnja 17.11.2010.

Sjećanje na žrtve Škabrnje i Vukovara, HRT 18.11.2009.


18. obljetnica stradanja Škabrnjana (foto)


Žrtve Škabrnje i Vukovara nisu bile samo žrtve za svoja ognjišta, jer je neprijatelj čineći masakre u tim mjestima slao poruku i drugima da bježe sa svojih ognjišta....

Prijava korisnika

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura