KAKO HRVATSKI BRANITELJ ŽIVI U HRVATSKOJ DOMOVINI

Obitelj Matijević

Prije dva dana na braniteljskim portalima je svanula vijest koju je poslao hrvatski branitelj Mato Matijević iz Jakšića, Slavonsko-požeške županije. Vapaj za pomoć koju je poslao kroz svoje pismo alarmiralo je sve hrvatske branitelje.


Neću u mirovinu, nisam se za to borio. Hoću posao!

Ante Vuković branitelj iz Grubina pored Imotskog (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

U našoj lijepoj domovini hrvatskom je branitelju lakše dobiti mirovinu nego posao. Čemu Zakon o pravima branitelja koji nam daje prednost pri zapošljavanju kada ga se nitko ne drži?


POMOZIMO: VAPAJ MAJKE I HRVATSKE BRANITELJICE

Suze majke braniteljice

Postoje trenuci u životu kada je nebo visoko a zemlja tako hladna i crna. Postoje trenuci kada sve izgleda beznadno i bez nade. Teško je povjerovati da sam ja, žena i majka došla do ruba beznađa.


Marijan Gubina: Silili su me da nosim krvava trupla…

Marijan Gubina

Marijan Gubina iz Vukovara imao je deset godina kada je 1991. zatočen u logoru. Dobio je nebrojeno udaraca, ne zna koliko je puta bio u nesvijesti, a onda su mu dali posao. Točnije, postao je rob čiji je zadatak bio uređivanje dvorišta, sakupljanje smeća, no vrlo skoro su “smeće” postala ljudska tijela.


Ubojstvo vlč. Mile Ivančića: Sačekali su ga, ubili, zaključali i pobjegli. Pljačka nije motiv !

Ubijeni don Mile Ivančić

Župni stan nisu ispremetali i pitanje je jesu li ubojice išta odnijele sa sobom... Najprije sam pozvonila. Velečasni Mile Ivančić nije otvarao pa sam uzela ključeve koje mi je večer ranije dao i otvorila. Moja kći i ja ušle smo u župni stan. I onda smo ga ugledale na podu hodnika...


Kod Bihaća ubijen katolički svećenik

Don Mile Ivančić - ubijeni katolički svećenik iz Bihaća

Beživotno tijelo velečasnog Mile Ivančića nađeno je danas poslije podne u župnom stanu u Zavalju nedaleko od Bihaća. Prema prvim informacija koje je iznijela policija Unsko-sanskog kantona radi se o nasilnoj smrti 78-godišnjeg župnika.


Ako smo mogli zajedno u ratu možemo i 18 godina nakon Domovinskog rata!

Željko Knežević

Poštovani prijatelji, suborci, branitelji i domoljubi, iako ste već upoznati sa kalvarijom koju prolazi naš suborac iz legendarne IV gardijske brigade Željko Knežević, konačno se nazire svjetlo na kraju tunela.


Veteranu Četvrte brigade s PTSP-om isključena struja: "Pomozite, puknit ću!"

Željko Knežević

Već sedam dana šesteročlana obitelj Željka Kneževića iz Kaštel Novoga, razvojačenog časnika Četvrte gardijske gardijske brigade, invalida Domovinskog rata, više puta odlikovanog, koji međutim, do dana današnjeg nije uspio nikakvu mirovinu (prima tek 170 kuna mjesečno invalidnine), prolazi pravu kalvariju.


Ponovo drama u Kninu: Prosvjed glađu branitelja Drage Kristića ispred Centra za Socijalnu skrb u Kninu.VRATITE MI SINA! (VIDEO)

Prosvjed Drage Kristića ispred  Centra za socijalnu skrb Knin

Prošlo je više od mjesec dana kako su Dragi Kristiću, ocu malodobnog dječaka Franje o kojem smo Vas više puta opširno izvještavali, nasilno pod policijskom prisilom oduzeli dijete.


APEL SVIMA: Pomozimo hrvatskom branitelju Zvonku Čulini

Zvonko Čulina

Braniteljski portal objavljuje poziv udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata policije brodsko - posavske županije za pomoć hrvatskom branitelju Zvonku Čulini


Tragična sudbina hrvatskoga sela Baćin

Tragedija u Selu Baćin

Kad god se spomene Domovinski rat, onda se spominju i žrtve. Ali neki su mediji i političari tako nasađeni da o hrvatskim žrtvama niti ne govore ili ih čak niječu, nego da je žrtava bilo samo na agresorskoj strani pa i onda kad su sami svoje sunarodnjake gazili tenkovima ili im naredili da pobjegnu iz okupiranog hrvatskog područja.


Damir Kovačević Kova: Četnici su me ranili, a splitski sud dokrajčio

Damir Kovačević Kova

Damir Kovačević Kova (44) iz Splita, 100-postotni vojni invalid druge kategorije, nikada nije mislio da će morati ići u sudski spor s državom za koju se borio i za koju je 1994. dao dio svojega tijela.

Prijava korisnika

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura