Presuda generalima


HRT: Presuda generalima, specijalna emisija 15. travnja 2011

Hrvatska: Uoči presude generalima


Hrvatska:Uoči presude generalima

Uoči suđenja...


General Praljak osamljen je u procesnoj, medijskoj i političkoj borbi protiv Haške mreže

General Slobodan Praljak

U proteklih petnaestak godina hrvatska stvarnost bila je obilježena mnogobrojnim i veoma različitim sudbonosnim povijesnim procesima i događajima, u kojima su se isprepletale unutarnje i međunarodne razine. Smjer toga hoda bio je sve strmoglavije negativan za hrvatske nacionalne i državne interese.


Dunja Gotovina pobijedila na sudu: Nije izdala generala!

Dunja i Ante Gotovina

Dunja Gotovina, supruga generala Ante Gotovine, nakon gotovo pet godina dugog procesa dobila je dvije pravomoćne sudske presude protiv novinskog koncerna Europapress holding zbog tekstova objavljenih u Jutarnjem listu i Globusu


'Moguća revizija presude Gotovini i Markaču'

Serge Brammertz - Glavni tužitelj Haaškog suda (ICTY)

Glavni haški tužilac Serge Brammertz kaže da postoji 'teorijska' mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, javlja B92


Oslobađanje šestorke za Hrvate u BiH bilo bi važno kao Gotovine za RH

Šestorka u ožujku očekuje presudu

MOSTAR, 22. siječnja 2013. - Eventualna oslobađajuća presuda šestorici bivših dužnosnika Herceg-Bosne pred Haaškim sudom za Hrvate u BiH imala bi jednaku važnost kao za Hrvatsku oslobađanje generala Ante Gotovine i Mladena Markača, izjavio je u utorak u Mostaru Luka Mišetić, Gotovinin odvjetnik, pozivajući vlasti u Hrvatskoj na obranu istine o Domovinskom ratu koju je utvrdio i sud.


Luka Mišetić: Haag je presudio velikosrpskoj politici i vojnom vrhu JNA

 Luka Mišetić

Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovina sinoć je u kinu Forum u Zagrebu održao predavanje na temu "Tužiteljstvo protiv Ante Gotovine i Mladena Markaća: Haški tribunal ozakonjuje Domovinski rat i operaciju Oluja", tijekom koje je iznio niz činjenica nepoznatih javnosti, uključujući i primjere opstrukcije tijekom sudskog procesa hrvatskim generalima.


Intervju Vladimir Vukčević: To je konačno - revizija slučajeva Gotovina i Markač nije moguća

Vladimir Vukčević  - srbijanski tužitelj za ratne zločine (Foto: Pixsell)

Radeći jedan od najnepopularnijih poslova u Srbiji, tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević često je na meti "patriota" koji mu šalju anonimna pisma u kojima ga nazivaju izdajnikom i prijete smrću. S pozicije šefa akcijskog tima za uhićenje haaških optuženika, privodeći pravdi Ratka Mladića i Radovana Karadžića priskrbio si je mnogo unutarnjih neprijatelja.


Brammertz: Dokazi su bili dovoljni za osudu Gotovine i Markača

Serge Brammertz - Glavni tužitelj Haaškog suda (ICTY)

BEOGRAD, 4. siječnja 2013. - U akciji Oluji zaista su počinjeni zločini, a dokazi sažeti na 1300 stranica bili su dovoljni da se osude hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač, ali se mora prihvatiti da su trojica sudaca iz peteročlanog vijeća to vidjela drugačije, izjavio je u petak u intervjuu beogradskim Večernjim novostima glavni haaški tužitelj Serge Brammertz.


Čestitka Hrvatima u Den Haagu - Budimo uz njih

Čestitka Hrvatima u Den Haagu - Budimo uz njih

Prošlogodišnja pravomoćna oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Gotovini i Markaču ima iznimno značenje za budućnost hrvatske države i hrvatskoga društva.

Biografija Ante Gotovine


general Ante GotovinaUmirovljeni hrvatski general Ante Gotovina, jedan od najistaknutijih hrvatskih zapovjednika, rođen je 12. listopada 1955. na otoku Pašmanu kod Zadra. Kao 17-godišnji dječak otišao je iz Pakoštana, gdje je tada živio, i ukrcao se na brod.
...

Biografija Mladena Markača


general Mladen MarkačGeneral Mladen Markač rođen je 8. svibnja 1955. u Đurđevcu. Godine 1981. diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu te je nakon odsluženog vojnog roka pristupio policijskim snagama Ministarstva unutrašnjih poslova tadašnje SFRJ.
...

Biografija Ivana Čermaka


general Ivan ČermakBivši zapovjednik Zbornog područja Knin general Ivan Čermak, rođen 19. prosinca 1949. u Zagrebu, na samim se počecima rata na području bivše Jugoslavije uključio u borbu za hrvatsku neovisnost.
...

n/a

Presuda Gotovini, Markaču i Čermaku

Suđenje je počelo 11. ožujka 2008., a posljednji svjedok izveden je 11. lipnja 2010 godine. Na suđenje su potrošena ukupno 303 radna dana u kojima je tužiteljstvo izvelo 81 svjedoka, a obrane trojice generala ukupno 57 svjedoka. Sudsko vijeće pozvalo je sedam svojih svjedoka.


Suđenje generalima završeno je 1. rujna prošle godine.

Gotovina je u pritvoru od prosinca 2005., kada je uhićen na teritoriju Španjolske, a Čermak i Markač dobrovoljno su se predali Haškom sudu u ožujku 2004.

Haško tužiteljstvo od sudskog vijeća tražilo je da se trojicu generala proglasi krivima za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje i kazni ih zatvorskom kaznom u rasponu od 17 do 27 godina zatvora -

Antu Gotovinu na 27 godina zatvora,

Mladena Markača na 23 i


Ivana Čermaka na 17 godina zatvora.Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura