Federacija BiH usvojila prijedlog zakona o umirovljenju branitelja

HVO

MOSTAR, 10. travnja 2013. - Vlada Federacije BiH usvojila je na hitnoj sjednici održanoj u srijedu u Mostaru izmijenjeni prijedlog zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja koji je uputila u parlamentarnu proceduru kako bi se deblokirao stand by aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), priopćeno je nakon sjednice vlade.


Načelnik Glavnog stožera OS RH u službenom posjetu Litvi

Načelnik Glavnog Stožera OSRH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić sa suradnicima boravi, 9. i 10. travnja 2013. godine u službenom posjetu Oružanim snagama Republike Litve.


'Nismo izvozili oružje u Siriju, a mi ne kontroliramo Jordance'

Predsjednik RH - Ivo Josipović

Na pitanje može li tvrditi da je oružje ostalo u Jordanu, Josipović je rekao da mi ne možemo kontrolirati što čine treće zemlje ili zemlje u koje mi ili netko drugi izvozi.


Tužitelji iz BiH i Srbije razmatraju moguće ustupanje slučajeva ratnih zločina

Ilustracija

SARAJEVO, 2. travnja 2013. - Predstavnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Posebnog tužiteljstva za ratne zločine Srbije u utorak su u Sarajevu razgovarali o suradnji u istragama o nekim slučajevima ratnih zločina, a tom su prigodom imenovani i stalni časnici za vezu.


Papa u uskrsnoj poruci osudio egoizam i pozvao na mir u svijetu

Papa Franjo - Urbi et Orbi (Foto: EPA/ETTORE FERRARI)

ZAGREB, 31. ožujka 2013. - Osudom modernog ropstva koje je posljedica egoizma i pohlepe, a najraširenije je upravo u ovom, 21. stoljeću, papa Franjo u nedjelju je podijelio svoj prvi uskrsni blagoslov Urbi et Orbi na rimskome trgu sv. Petra.


Uhićena osoba koja je zapalila vrata crkve na Petrićevcu

Uhićenje

BANJA LUKA, 30. ožujka 2013. - Policija je pronašla i uhitila osobu koja je u noći s četvrtka na petak zapalila nova ulazna vrata na katoličkoj crkvi na Petrićevcu kod Banje Luke.


Osuda podmetanje požara u crkvi u Banjoj Luci, traži se brza istraga

Pterićevac - podmetanje požara (Foto: FaH/ Anadolu/ ds)

SARAJEVO, 29. ožujka 2013. - Najviši dužnosnici Republike Srpske u petak su osudili podmetanje požara u katoličkoj crkvi u banjalučkom predgrađu Petrićevcu u kojemu su teško oštećena ulazna vrata, a osudama se pridružila i Dunja Jevak, hrvatska generalna konzulica u Banjoj Luci koja je pri tom izrazila očekivanje kako će počinitelji biti što prije pronađeni.


Jeremić ustrajan oko rasprave o ICTY-u u UN-u

Vuk Jeremić

BEOGRAD, 28. ožujka 2013. - Predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda (OS UN) Vuk Jeremić izjavio je da će, unatoč pritiscima, ustrajati u namjeri da se u UN održi rasprava o radu međunarodnog kaznenog pravosuđa i naglasio kako "nema sile koja bi ga mogla natjerati od odustane" od te rasprave, izvijestili su beogradski mediji.

Povezani članci

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura